vrijdag 6 april 2012

Meer streek- en bioproducten in zorg



NIEUWVEEN – Steeds meer zorginstellingen gebruiken structureel meer biologische of streekgebonden producten in hun keukens. Dat concludeert de Vereniging Keukenmanagement Gezondheidzorg (VKGE) na afsluiting van het project ‘Een mooie maaltijd in Brabant.’

Het project, dat in 2009 werd gestart, werd onlangs afgerond. Volgens de VKGE met als resultaat dat er bij tweehonderd zorginstellingen in Brabant en omstreken structureel meer aandacht is gekomen voor duurzame en streekproducten. In 2011 werden in deze instellingen bij elkaar ruim 250.000 maaltijden geserveerd waarin biologische of streekproducten verwerkt zaten, ofwel voor 1 miljoen euro. “Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker aspect van elke bedrijfsvoering, ook binnen zorginstellingen. Het project laat zien hoe voedingsdiensten een meerwaarde kunnen zijn voor zowel de zorginstelling als de cliënt, patiënt of bewoner”, aldus de VKGE.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen