woensdag 18 april 2012

Puur Betuwe, ook in het ziekenhuis

Fruit, groenten en andere voedingsmiddelen uit de directe omgeving van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel komen er voortaan op het menu. “Omdat we in de Betuwe zitten en we onlangs van onze cateraar afscheid namen, hebben we dit concept bedacht. Zo veel mogelijk met de seizoenen mee, onder het motto Puur Betuwe”, zegt Marjolijn Hoogendam (33), hoofd hotel en logistiek.

“We serveren natuurlijk al fruit aan onze patiënten en aan bezoekers van ons restaurant. Kun je het niet zelf pellen of schillen, dan zullen er partjes moeten komen, of sap. Daar zoeken we ook een oplossing voor. Er zitten bedrijven in de buurt die die producten maken, denk aan landgoed Mariënwaerdt, Thedingsweert levert ons brood al, ook een partij om te onderzoeken. We stellen nu een programma van eisen op, want het fruit moet aan een bepaalde kwaliteit voldoen, en veilig zijn. Aan onze kant gaan we de dienst ook een kwaliteissysteem opzetten, we kiezen voor iso-22000. We verzorgen sinds 1 maart de eigen catering, wat is er logischer dan dat je de patiënten en bezoekers eten voorzet dat ze kennen, in smaken die aan het seizoen zijn gebonden. Onze doelgroep is wat ouder, die maak je niet altijd blij met exotische gerechten. We weten nog niet wie ons gaat beleveren, maar dat het voedsel van dichterbij komt, is zeker. Daarnaast hebben we met onze omschakeling ook een maatschappelijk doel, we herstructureren onze dienst en zorgen zo voor stageplaatsen van bijvoorbeeld ROC Rivor en bieden werkplekken in de keukens aan mensen die we via Lander werkvoorziening kunnen betrekken. Zo zorg je voor een eigen kweekvijver aan mensen. Die we bovendien kleden in duurzaam vervaardigde werkkleding die recyclebaar is.”




Bron: Fruitpact

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen