donderdag 31 mei 2012

Erkend streekproduct voor streekproducten Veluwe

De Veluwe heeft een eigen keurmerk voor streekproducten. Bij Landgoed Rhederoord in De Steeg ontvingen de elf deelnemende producenten vrijdag 25 mei de erkenning ‘Erkend Veluws streekproduct’ uit handen van gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

Het landelijk erkende streekkeurmerk garandeert de consument dat de aankoop op de Veluwe van Veluwse ingrediënten is gemaakt. Elf producenten mochten de erkenning in De Steeg in ontvangst nemen, zij staan vermeld op de websiteVeelluwe.nl.

Tijdens de feestelijke presentatie op Landgoed Rhederoord werd het ‘broodje van de streek’ gepresenteerd, samengesteld uit ingrediënten van alle deelnemers. Dit broodje wordt in de maand juni geserveerd in het bedrijfsrestaurant van de Provincie Gelderland.

Een andere bijzonderheid die middag was het in gebruik nemen van een eigen waterbron door Rhederoord. Het water heeft de naam aQaaQa, is ook een erkend Veluws streekproduct en voorlopig alleen te koop bij Rhederoord.

Het keurmerk Erkend Veluws Streekproduct is het gevolg van een samenwerking tussen het Veluws Bureau voor Toerisme en Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). Om een erkenning van de producten te waarborgen, ontwikkelde SPN samen met het toenmalige ministerie van LNV een landelijk keurmerk.

Bron: http://prod.epi.missethoreca.nl/Catering/Nieuws/2012/5/Erkend-keurmerk-voor-streekproducten-Veluwe-1025162W/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten