donderdag 25 april 2013

Nieuwe Groene Hart producten gecertificeerd

Donderdagavond 18 april ontvingen 20 leden van de Groene Hart producentencoöperatie hun Erkend Streekproduct certificaat uit handen van Lies van Weverwijk, vice-voorzitter van stichting Groene Hart, kloppend hart . Tijdens de feestelijke bijeenkomst zijn ook een aantal nieuwe producten toegevoegd aan de lijst met erkende streekproducten. Vanaf nu zijn onder andere ook eieren en groenten uit het Groene Hart gecertificeerd als Erkend Streekproduct.

“Als licentiehouder van het SPN keurmerk Erkend Streekproduct kent de Stichting Groene Hart, kloppend hart, keurmerk ‘Erkend Streekproduct’ toe aan producten uit het Groene Hart die daarvoor in aanmerking komen en prijs stellen op die certificering. In nauwe samenwerking met de Groene Hart Streekproductencoöperatie is de afgelopen tijd hard gewerkt aan uitbreiding van het assortiment,” zo vertelt Van Weverwijk. Inmiddels zijn alle producten van de coöperatie gecertificeerd en te koop bij Hoogvliet supermarkten of centraal te bestellen om thuis te laten bezorgen.

“Zo zijn de Vrije Uitloopeieren van Jan Meijer nu officieel erkend en eveneens de baktarwe van de familie Munsterman uit Leimuiden. Ook de tuinbouwproducten van De Gier uit Stolwijk, waaronder witlof, van de koude grond, verkregen het certificaat. Deze uitbreiding maakt dat we nu een bijna volledig assortiment hebben. De certificering van vlees en vleeswaren wordt in de loop van het komende jaar verwacht.

René de Bruin van SPN licht toe: “Aan het keurmerk zijn eisen verbonden wat betreft de herkomst van de grondstoffen, de verwerking in de streek en duurzaamheid. We vinden het belangrijk dat de producenten zich ook inzetten voor het behoud van natuur en landschap in de streek en een bijdrage leveren aan de lokale en regionale economie. De controle op naleving van die afspraken is goed vastgelegd tussen SPN en Stichting Groene Hart, kloppend hart als licentiehouder.”
Uitreiking certificaten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten