donderdag 23 mei 2013

Europa zoekt nieuwe naam 'Streekproduct' kan de prullenbak in

22-05-2013 •

De Europese Commissie heeft een poll gelanceerd die een nieuwe, korte, goed klinkende naam moet opleveren voor ‘streekproducten’ die via een korte keten aan de man worden gebracht. Het gaat om landbouwproducten zoals vers fruit, brood, worst, kaas, enzovoort, die door de landbouwer zelf worden geteeld, gekweekt, geproduceerd en verwerkt.

Europa denkt na over een nieuwe naam voor de Europese streekproducten en roept daarbij de hulp in van de hele bevolking. Via een online-enquête wil het inspiratie opdoen om lokale landbouwproducten een vlotte, korte naam te geven die in het dagelijks leven vaak gebruikt kan worden. De enquête loopt van 15 tot 31 mei.

De producten in kwestie moeten voldoen aan enkele eisen: ze worden geproduceerd op een landbouwbedrijf waar ze verwerkt worden tot een eindproduct dat rechtstreeks geschikt is voor de markt. De eindverantwoordelijke voor het product moet de eigenaar van de het bedrijf zijn: hij overziet het hele productieproces. Tenslotte moet het product worden verkocht via een korte keten, er mag met andere woorden maximum één schakel bestaan tussen de producent en de consument.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten