dinsdag 6 augustus 2013

Even voorstellen jonge Arnhemmers delen de voorliefde en passie voor lokale voeding...

▲ Hoi! Wie ben je/ zijn jullie?
Hoi, wij zijn Dynamic Food. Annelou is in 2001 begonnen met een eetcafé op de Turfstraat in Arnhem. Dynamic Food is ondertussen uitgegroeid tot een platform wat ons toekomstige voedselsysteem actief onder de aandacht wil brengen. Dit doen we met debatten, lezingen en onderzoek. In oktober willen we de door Dynamic Food verzamelde kennis en ervaring samen laten komen in een boek. Hierin willen we laten zien hoe de relatie tussen stedelingen en de lokale voedselvoorziening nu is en in hoe deze er in de toekomst uit zou kunnen zien. We willen inwoners van de stad bewust maken van het feit dat ze zelf hun directe omgeving mee kunnen bepalen, bijvoorbeeld door de keuzes die ze maken in wat ze eten. In het boek komen essays, recepten en een open source handleiding waarmee de lezers zelf een Dynamic Food eetcafé op kunnen zetten. De makers van het boek zijn Annelou van Griensven (initiator en vormgever), Tim van den Beukel (onderzoek), Anne-Marie Geurink (vormgeving), Sanne Zurne (fotografie) en Sandra Holleman (publiciteit en eindredactie). We zijn allemaal jonge Arnhemmers en delen allen de voorliefde en passie voor lokale voeding. Sommige van ons hebben een moestuin of verbouwen zelf kleinschalig.

▲ Waarom Arnhem?
Omdat we in Arnhem wonen. We hebben hier gestudeerd of zijn hier opgegroeid.

▲ Hoogtepunt aankomend jaar is natuurlijk..?
Hopelijk de lancering van ons boek in oktober. Momenteel zijn we bezig met het verzamelen van voldoende geld om het boek te kunnen laten drukken. Dit doen we middels crowdfunding op deze sitekun je vanaf 10 tot 1.000 euro doneren en krijg je natuurlijk leuke tegenprestaties.

▲ Als we dicht zijn, zijn we te vinden…
Op de studio in de bosweg, waar we samen eten. We koken dan met producten uit een omtrek van 40 kilometer rondom Arnhem. Daarvoor doen we onder andere boodschappen op de biologische markt op zaterdag, bij zuivelboerderij IJsseloord en soms op de Sonsbeekmarkt. In de zomer is het makkelijk, want dan kunnen we ook eten uit de volkstuin van Sandra. Als we zin hebben om uit te eten, dan zitten we bij Sugar Hill, de Junior Food Showroom of Look. Ook waren we deze zomer te vinden op Roof Garden Arnhem.

▲ Sinds de boeren weg zijn, zoeken we vervanging voor Ernhems lijfspreuk. Vul in: De Rijn, de fles, ... en Vites
De Rijn, de fles, lekker lokaal eten en natuurlijk.. Vites

▲ Langskomen?
We zijn 31 augustus te vinden op Woeste Gronden #5 op de Koningsweg.

Win twee uitnodigingen voor de lancering van ons boek in oktober door te antwoorden op de volgende vraag:

Wat denk jij dat we in de toekomst zullen eten?Stuur je antwoord voor eind augustus naar publiciteit[@]dynamicfood.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten