woensdag 6 november 2013

Tentoonstelling De Brabantse Hap in Kasteel Helmond zet streekproduct centraal

HELMOND - Het Brabantse streekproduct staat dit weekend centraal in een tentoonstelling in het Kasteel in Helmond. De expositie heet De Brabantse Hap en journalist Paul Spapens uit Moergestel schreef een gelijknamig boek.

Hij is lid van de Brabantse Hoeders. Dat is een groep provinciegenoten die elk jaar een tentoonstelling op poten zet rond cultuur of natuur.

Het project De Brabantse Hap heeft volgens Ton Biemans van de Hoeders duidelijk gemaakt dat er nog het één en ander schort aan het Brabantse Streekproduct. "Het is nodig om een certificering te maken voor Brabantse producten. Dan weet iedereen dat als het product daaraan voldoet, het volgens dezelfde normen gemaakt is."

Brabant-label
Daarnaast zou het volgens de Brabantse Hoeders goed zijn als er een soort Brabant-label komt op de producten. "Elk product moet vooral nog tonen uit welke streek het komt", zegt Paul Spapens. "Maar alle producenten zouden met zo'n Brabant-label kunnen profiteren van het Brabante imago. Dat staat voor Bourgondisch en gezond en goed."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten