woensdag 10 februari 2016

Witlof, andijvie, bloemkool, uien helpen tegen verzuring van het lichaam


De voordelen van bittere voeding:

Bitter remt de eetlust. Door de intensieve bittere smaak worden speeksel en spijsverteringssappen actief. Daardoor bereiken we sneller het verzadigingsgevoel.

Bitter activeert de spijsvertering. Al in de mond wordt door bitter meer speeksel geproduceerd. Maar ook lever, gal en alvleesklier worden geactiveerd waardoor deze sneller en vollediger functioneren.

Bitter sterkt het immuunsysteem. De bitterstoffen activeren de spijsverteringssappen en darmwerking. Een optimale darmflora is ook
de basis voor een sterk immuunsysteem.

Bitter helpt tegen de verzuring van het lichaam. De bitterstoffen werken sterk basisch in het lichaam wat helpt de zuur/basenhuishouding in balans te brengen.


Voorbeelden van bittere voeding zijn:

Groenten: radicchio, witlof, rucola, andijvie, bloemkool, artisjokken, paardenbloembladeren, uien, en de meeste koolsoorten

Fruit: alle citrusvruchten, grapefruit, sinaasappels, citroen, druiven, kersen

Graan: amarant, gierst

Kruiden: gember, peper, kardemom, knoflook,

Keukenkruiden: tijm, majoraan, maggiekruid, rozemarijn, estragon, laurier, salie,

Wie vaker ook bittere voedingsmiddelen eet, brengt zijn smaakpapillen weer in evenwicht. Onze overmatige trek in zoet zal verminderen, en ons natuurlijke verzadigingsgevoel vergroten.
Lever ontgiften en vetten

De omega-3, 6 en 9 vetzuren in bijvoorbeeld lijnzaad, groene bladgroenten, noten, peulvruchten, komkommer en olijfolie zorgen voor een gezonde lever. Maar ook kleine hoeveelheden verzadigd vet in de vorm van bijvoorbeeld roomboter of niet geraffineerde kokosolie houden de lever in balans.
Lever ontgiften met natuurlijke voeding

Onbewerkte voeding is supergezond, ook voor onze lever. Eet fruit zoveel als mogelijk met schil, tomaat met het velletje, zilvervliesrijst en volkorenbrood en alle volkorenproducten. Laat voeding rijk aan toegevoegde suikers staan, en eet zoveel mogelijk puur natuur

Lever ontgiften door deze voeding zoveel mogelijk te vermijden: koffie, zwarte thee, cola en andere cafeïne bevattende frisdranken, cacao, chocolade, azijn, en kaneel
Lever ontgiften doen we bij voorkeur met:

Heetwaterkuur: onze lever ontgiften we makkelijk en eenvoudig met een heetwaterkuur. Die verwijdert snel alle giftige afvalstoffen, vergroot je energie en versterkt onze spijsvertering. Kook één liter koolzuurvrij bronwater, gedurende een twintigtal minuten op een laag pitje. Als het water kookt, voegen we er een blokje geraspte verse gemberwortel aan toe. Doe dit water in een thermoskan. Zo kun het de ganse dag drinken met kleine slokjes. Kies een temperatuur die je aangenaam vindt. Dit warme gemberwater zuivert grondig zowel je lever als je lichaam

Neem voldoende rust en ontspanning: voldoende is erg belangrijk voor de lever. ’s Nachts rust onze lever om zich weer op te laden voor de volgende dag. Neem tijdig de onmisbare ontspanning

Bron: Leef nu gezonder

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen