vrijdag 26 april 2013

Streekproducten naar zorginstellingen

BrabantZorg, een regionale ouderenzorgorganisatie gevestigd in Oss, start als eerste in Nederland een intensieve samenwerking met boeren in haar directe omgeving.

De senioren in haar verzorgingshuizen gaan vers eten van het Brabantse land. Vanaf deze week zijn de eerste streekproducten op een aantal locaties te proeven.

Duurzaam inkopen
Met de directe inkoop van vers voedsel bij boeren in de buurt gaat de organisatie de ondervoeding bij senioren aanpakken, welbevinden stimuleren en haar inkoop verduurzamen.

BrabantZorg gaat meer producten gebruiken uit eigen regio voor de broodmaaltijd, warme maaltijd, catering of als tussendoortje voor haar bewoners, bezoekers en personeel. Meer typisch Brabantse gerechten en producten die, waar mogelijk, van heel dichtbij komen: zo’n 10 tot 50 kilometer van de locatie.

Het menu wordt samengesteld uit geselecteerde Brabantse producten, zoals vlees, zuivel, groente, fruit, belegsoorten, sappen en lunchmogelijkheden. Met zorg en passie gemaakt en bereid, van goede kwaliteit en veilig voor cliƫnten en personeel.

ZLTO
BrabantZorg werkt voor deze veranderslag samen met drie partijen. De relaties met de boeren komen tot stand via StreekSelecties en ZLTO. De stichting Diverzio zorgt voor kennis en kunde rondom organisatie- en ketenontwikkeling en begeleiding van interne processen met en van keuken- en horecapersoneel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten